На президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу му предстоят много тежки

...
На президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу му предстоят много тежки
Коментари Харесай

Меси вече е опозиционер в "Барселона"

На президента на " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу му предстоят доста тежки месеци до изборите в клуба през март 2021 година Не единствено поради недоволството към него от изгубената купа в Испания и унижението с 2:8 от " Байерн " в 1/4-финалите на Шампионската лига, а и поради обстоятелството, че той има към този момент извънредно мощен вътрешен съперник в лицето на Лионел Меси.

Когато на 4 септември аржентинецът разгласи в изявление, че ще остане в " Барса " за сезон 2020/21, той не пропусна неколкократно да подчертае, че е бил заблуждаван по какъв начин безпроблемно може да реши да напусне в края на сезона, по какъв начин е бил измамен и в последна сметка е избрал да продължи на " Камп Ноу " макар желанието си. Просто с цел да не се стига до срамно за клуба правосъдно дело. Но дружно с това Меси вметна и изречения като " Мениджмънтът на клуба, воден от Бартомеу, е пагубен " и " Истината е, че от известно време няма нито план, нито нищо. Жонглира се и се запълват дупки, до момента в който не престават нещата ".

Постъпката на Меси му завоюва още по-силна любов на последователите, само че обезпечи и отрицателно отношение на публиката към Бартомеу. Неговата оставка към този момент бе желана след 2:8 от " Байерн ". Беше желана и откакто Лионел Меси изпрати факса с изразеното предпочитание да напусне. Ще бъде желана и през сезона, чак до изборите.

Всичко това бе гарнирано със известието на полицията за допустима корист със средства поради преведените 980 000 евро на компанията I3 Ventures, която е била наета да се грижи за имиджа на Бартомеу. А съмненията са, че измежду дилемите ѝ е било и да пуска компрометиращи информации за Меси, брачната половинка му, друг от водачите в отбора - Жерар Пике, един от претендентите за треньор - Шави Ернандес, някогашния президент на клуба Жоан Лапорта и други Всичко това не дава обещание огромни шансове за Бартомеу на изборите.

Що се отнася до Меси, то спекулациите към него варират от това, че му следва финален сезон за " Барселона ", до теорията, че той изчаква президентските избори в клуба и би останал, в случай че управлението бъде заменено и новото покаже ясна визия за бъдещето. В поддръжка на втория вид са неколкократните му пояснения в обич към " Барса " и града във въпросното изявление, както и признанието, че децата му се усещат чудесно там и не желаят да сменят ситуацията.

Но пък на друго място Меси би получил нов подтик. Клубове като " Манчестър Сити ", " Пари Сен Жермен " и " Ювентус " - трите най-често спрягани за подписа на аржентинеца, са гладни за триумфи в Шампионската лига. Това съответствува с желанието на играча. Той има и лични упоритости - да прибави най-малко още една " Златна топка " към извоюваните до момента шест. Следващият сезон ясно ще покаже дали е допустимо това с " Барселона ", или е време за смяна.

Едно е ясно - Меси ще се пробва да покаже по всякакъв начин, че продължава да дава най-хубавото от себе си за каталунския гранд. Показа го, като се появи преди всички на първата си подготовка след спешната една седмица. Въпросните дни на неизясненост обаче демонстрираха, че аржентинецът продължава да е извънредно значим за клуба - като имидж, като приходи от продажба на продукти, като наличие. Той остава катализатор за настроението в съблекалнята, на терена, даже и за бъдещето на управлението.

Така Меси всъщност получи и нужното самопризнание, откакто в началото проектите на треньора Роналд Куман бяха всички, даже и суперзвездата, да бъдат подчинени на колектива. И по този начин Лео се оказа печеливш в изгубената борба с Бартомеу за контракта си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР